כסאות למשרד - כיצד יש לבחון את איכותם?
כל כסא משרדי מורכב ממספר חלקים: גלגלים, בסיס, בוכנה, מנגנון, ידיות ומושב. במאמר זה נסקור את החלקים השונים ונסביר כיצד ניתן לדעת באיזו איכות מדובר.
לכאורה, רק באמצעות מבט, בעין בלתי מקצועית, מאוד קשה להבחין בין כסא משרדי איכותי לכסא משרדי באיכות ירודה, אנו נלמד כיצד ניתן, בקלות יחסית, להבחין בשוני.
לפני שאנו נכנסים לעובי הקורה נציין מספר כלים פשוטים לבחינת איכות כיסא משרדי.
1. משקל הכיסא מעיד על טיבו, במידה וניקח שני כסאות משרדיים זהים במראה וננסה להרים אותם, הכיסא אשר ישקול יותר הינו בהכרח איכותי יותר. הסיבה לכך פשוטה, כל חלק המרכיב את הכיסא המשרדי יהיה איכותי יותר כאשר החומר ממנו הוא עשוי עבה יותר, מנגנון או בוכנה איכותיים יהיו עשויים ממתכת עבה ביחס למנגנון או בוכנה באיכות ירודה אשר עלולים להישבר או להתקלקל בקלות.
2. תקופת אחריות המוצעת עבור המוצר, ישנם מקרים יוצאים מן הכלל אך לרוב ניתן ללמוד על איכות המוצר על פי הביטחון של המשווק באיכותו. במידה ומציעים לכם תקופת אחריות של שנה אחת ומטה, הדבר מעיד על חוסר ביטחון של המשווק באיכות מוצרו. משווקים אשר מציעים לכם תקופת אחריות ארוכה, 3 שנים ויותר, אלו משווקים אשר מאמינים באיכות הכיסאות אותם משווקים ועל כן יכולים להרשות לעצמם להעניק תקופת אחריות ארוכה בידיעה כי הדבר אינו יפגע ברווחיות העסק שלהם.
3. לקוחות ממליצים, התייעצו עם לקוחות אשר התנסו בטיב השירות של בית העסק וחוו תהליך רכישה ושימוש בכסא בו אתם מתעניינים.
כעת, לאחר שלמדנו כיצד ניתן להעריך באופן כללי את טיב הכיסא המשרדי אותו אנו מעוניים לרכוש נעבור לפירוט מדויק יותר של איכות המוצר על פי מפרט לחלקים. נתחיל מתחתית הכיסא ונעלה מעלה:
גלגלים - גלגלים של כסא משרדי תמיד יראו לכם זהים, בין אם מדובר באיכות גבוהה ובין אם לאו, עליכם לדרוש גלגלים העשויים פלסטיק בציפוי סיליקון מסביב, זאת בשל 2 סיבות:
הסיבה הראשונה הינה דאגה לריצוף המשרד שלכם, גלגלי סיליקון אינם משאירים סימנים או שריטות בפרקט או כל ריצוף עדין אחר.
הסיבה השנייה הינה איכות המוצר, יש בעולם המון יצרנים של גלגלים עבור כיסאות למשרד, לרוב כאשר רוצים לחסוך על חשבון איכות יעשו זאת בגלגלי פלסטיק זולים, כאשר משקיעים באיכות החומר, סיליקון בדוגמה הזאת, אזי אין טעם לנסות ולחסוך בשאר המבנה של הגלגל מכיוון שבכל מקרה לא יהיה ניתן להתחרות במוצר הזול אשר אינו מכיל סיליקון.
בסיס הכסא המשרדי - ישנם שלושה סוגי חומרים אופציונאליים מהם בסיס הכיסא המשרדי יכול להיות עשוי: פלסטיק, מתכת צבועה ויציקת אלומיניום.
פלסטיק, בסיס פלסטיק לאו דווקא אינו איכותי מספיק אך צריך לדעת כיצד לבחון שני פרמטרים מרכזיים בכדי להבין האם הכיסא באיכות מספקת:
א. דבר אשר עליו לא ניתן להתפשר הינו טבעת מתכת אשר מוטבעת בפתח הבסיס אליו נכנסת הבוכנה. טבעת זו מחזיקה את הבוכנה שלא "תצנח" לכיוון הרצפה עם הזמן ובלעדיה הבוכנה תגיע לרצפה בשלב כלשהו. את הטבעת ניתן לראות רק כאשר בוחנים את הבסיס בנפרד, תתעקשו לראות זאת.
ב. הפכו את הכיסא והביטו על הבסיס מלמטה, ככל שהחומר עבה יותר כך בסיס הכיסא איכותי יותר. יש להשוות מספר בסיסים בכדי להבחין בהבדלים.
בסיס מתכתי - יש להבדיל בין שני סוגי מתכות, מתכת צבועה ואלומיניום יצוק. למרות שבסיס מתכת צבועה לא תמיד מעיד על איכות ירודה אנו ממליצים לא להתקרב, מכיוון שבמקרים רבים שימוש במתכת זו מעיד על ניסיון לחיסכון בעלויות הכיסא ואם קיים חיסכון שכזה בבסיס הכיסא ככל הנראה הוא מתבטא בחלקים נוספים. מעבר לכך מדובר במתכת צבועה לה יש נטייה להחליד, להישרט בקלות יחסית ולעיתים גם להתכופף ולהתעקם. על כל האמור, אנו ממליצים לשאוף לכיוון בסיס אלומיניום יצוק אשר אינו מחליד, חזק ואיכותי במיוחד ולכן מחזיק מעמד לשנים רבות.
בוכנה - בוכנת הכיסא המשרדי הינה עקב אכילס של רבים מהכיסאות בארץ וקשה מאוד להבדיל בין האיכויות השונות. כיצד בכל זאת נבחין? על כל בוכנה מוטבע כיתוב בחלקה הצר (הצינור אשר עולה ויורד) חפשו בהטבעה זו את המילה "class" ואת המספר שאחריה, קלאס 4 זו האיכות הגבוהה ביותר ואילו קלאס 1 פחותה יותר, כמו כן ניתן לראות את המילה "bifma" אשר גם מעידה על איכות הבוכנה. אז ממה צריך להיזהר? כאשר אין הטבעה כלל או כאשר אחת מהמילים האלו אינן מופיעות בהטבעה זו. שאפו לרכוש כיסא בעל בוכנה קלאס 3 או 4, לא פחות, אחרת תמצאו עצמכם תוך זמן קצר "צוללים" עם המושב מטה ללא יכולת להעלותו. אנו ממליצים להתעקש ולקבל לפחות 3 שנות אחריות עבור חלק זה באופן ספציפי, במידה ובעל העסק אינו מוכן להעניק לכם זאת אז אולי כדאי לחשוב שוב על הרכישה.
מנגנון - נתחיל ונאמר כי מספר הפונקציות אשר מאפשר המנגנון לאו דווקא מעיד על איכותו אלא על עלותו. איכות המנגנון נמדדת לרוב בעובי המתכת, ככל שהמתכת עבה יותר כך עמידותו רבה יותר. ניתן להפוך את הכיסא ולמדוד את עובי המתכת עם מטר, אנו שואפים לעובי חומר של 2 מ"מ ומעלה. אמנם קצת קשה לבחון את איכות המנגנון במעמד הרכישה, אך אם המנגנון מחזיק מעמד שנתיים ומעלה הוא ככל הנראה באיכות מספקת כך שגם במקרה זה אנו נמליץ לא לרכוש כיסא בעל אחריות קצרה ממשך זמן זה. במקרים רבים, כאשר מדובר במנגנון לא איכותי הנזק נגרם משחיקה איטית ועל כן הוא עלול לבוא לידי ביטוי לאחר תקופה של למעלה משנה.
ידיות - אנו ממליצים לרכוש כיסא בעל ידיות מתכווננות, עם בסיס ידית מתכת (החלק אשר מתחבר לתחתית הכיסא) ומשטח עליון גומי רך, לרוב מדובר באיכות ונוחות גבוהות ביותר. מי שבכל זאת מעוניין לחסוך בעלויות יכול להסתפק בידיות פלסטיק, אך יש לשים לב למסיביות ולעובי הידית. ככל שהחומר עשוי יציקה עבה יותר כך איכות המוצר גבוהה יותר. ישנם שני סוגי פלסטיק עיקריים בהם משתמשים בייצור ידיות: פלסטיק רגיל ופלסטיק פי-יו (PU). פלסטיק רגיל נוטה להישבר בקלות יחסית ואילו פי יו הינו חומר גמיש ורך יותר אשר מחזיק מעמד לאורך שנים רבות. לא ניתן להבדיל בין שני החומרים, צריך לשאול את המוכר אשר גם ברוב המקרים לא ידע לומר לכם זאת.
מושב וגב - נבחן את איכות המושב בשני רבדים: איכות חומר ונוחות.
איכות החומר - כאשר אנו מתייחסים לאיכות החומר אנו מדברים בעיקר על הספוג והבד.
ישנם שלושה סוגים עיקריים של ספוגים: ספוג ממוחזר, ספוג רגיל, וספוג יצוק. ספוג ממוחזר מאבד צורה מהר מאוד ולאחר מספר חודשים מועט תמצאו כי עובי הספוג ירד מ 6-8 ס"מ לעובי של כ-2 ס"מ ,כך שבעת הישיבה תרגישו את הבסיס הקשיח עליו מונח הספוג, דבר שמסב נזק לעמוד השדרה, מאוד לא מומלץ. ספוג רגיל קיים במספר רמות ולרוב יחזיק מעמד הרבה יותר מאשר הספוג הממוחזר אך גם הוא מאבד צורתו עם הזמן, זה עלול לקרות לאחר שנה וזה עלול לקרות לאחר מספר שנים, תלוי בכמות השימוש ובאיכות הספוג, הסוג השלישי, ספוק יצוק, הינו המומלץ ביותר, זהו ספוג מאוד איכותי וקפיצי, הוא אינו "צונח" במירוץ השנים ולמעשה משמר את צורתו באופן מושלם, באופן זה ניתן לדעת בוודאות כי עמוד השדרה תמיד מקבל את התמיכה הנכונה ולא יקבל התנגדות לא רצויה הנובעת מישיבה כמעט ישירה על בסיס העץ/הפלסטיק הנמצא תחתיו.
לגבי הבד, ישנם מספר סוגי בדים, לרוב אין בעיות עם סוגי הבדים השונים ועל כן בחרו בזה שנראה לכם יותר יפה ומרגיש לכם יותר נעים. כל בד יחזיק מעמד בשימוש סביר, ותמיד ניתן לחדש ולרפד את הכיסא בעלות נמוכה ובפשטות יחסית.
באילו מקרים כן נרצה לעמוד על איכות הבד? כאשר מדובר בעור/דמוי עור. עור אמיתי תמיד יהיה עדיף על דמוי עור אך אנו נאלץ לשלם מחיר גבוה עבורו. כאשר מדובר בדמוי עור ניתן למצוא בד איכותי מספיק ובמחירים סבירים. חשוב לוודא כי דמוי העור עשוי מחומר PU מלפנים ומאחור ושעובי החומר הינו 1.2 מ"מ לכל הפחות. יבואנים וספקים רבים לא מקדישים תשומת לב מספקת לעניין עובי החומר במקרה זה ומשווקים דמוי עור בעובי של 0.8 מ"מ ועל כן אנו נתקלים במקרים רבים בהם החומר מתקלף לאחר תקופה קצרה יחסית. חשוב לציין כי לכל חומר, בין אם מדובר בעור אמיתי ובין אם מדובר בדמוי עור, יש בלאי לאחר תקופה מסוימת, ככל שנקפיד על עובי ואיכות החומר נזכה לעמידות ארוכה יותר.
נוחות - הנוחות הינה עניין אינדיבידואלי, ברגע שהגעתם לחנות, תנסו לבחון מגוון של כסאות ולהבין מה מעניק לכם באופן אישי את הנוחות המרבית. מניסיוני האישי, אני יכול לומר כי תמיכה בגב התחתון והתאמת גודל המושב למימדים שלכם הינם שני פרמטרים להם יש לתת חשיבות יתרה.
נסיים מאמר זה באמרה חשובה וניפוץ אשליה כלשהי כשמדובר בעולם כסאות משרדיים:
אני ממליץ להוציא מהלקסיקון את הביטוי "כיסא אורטופדי", כן כן.
אנחנו, יבואנים ומשווקי כסאות, איננו אורטופדים אלא אנשי שיווק ומכירה. עם זאת הקפדה על בחירת מרכיבים איכותיים, כפי שפורטו לעיל, תמנע נזקים אשר עלולים להיגרם מישיבה ממושכת על כיסא שאינו באיכות גבוהה.
אלון גבריאל מבעלי סמייל אופיס – ריהוט משרדי איכותי.
קראו בנושא: איך לבחור כסא מנהלים למשרד?
רוצים להזמין כסא משרדי איכותי? צרו איתנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם!
תגיות - כסאות משרדיים